Als je een prachtig sieraad om je vinger, arm of hals draagt, wil je natuurlijk niets liever dan dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Met het juiste onderhoud kun je nóg veel langer van je prachtige juwelen genieten. Daarom raden wij ook aan om je juwelen goed te reinigen en op te poetsen. De edelmetalen die gebruikt worden om juwelen te vervaardigen zijn bijna altijd zachter dan de voorwerpen waar het mee in aanraking komt. Hierdoor kun je dus krasjes, butsjes of beschadigingen krijgen op je juwelen. Ook kunnen edelstenen dof worden door verschillende middelen van buitenaf.

Vintage is de laatste jaren aan een echte opmars bezig als thema voor huwelijken, met bijvoorbeeld een dresscode geïnspireerd op The Great Gatsby. Roodgouden vintage trouwringen maken het geheel natuurlijk compleet te maken. Kom hier te weten hoe u een vintage huwelijk plant, een vintage trouwjurk uitkiest en welke diamantzettingen ideaal zijn voor uw vintage ring.

Onderhoud zilveren juwelen

Zilveren juwelen kunnen na verloop van tijd zwart worden, dit komt door de zuurgraad van je huid tijdens het dragen of juist doordat juwelen niet gedragen worden. Dit gebeurt door waterstofsulfide (zwavel), een stof die voorkomt in de lucht en in andere stoffen. Door een chemische reactie wordt een dun zwart laagje gevormd op zilveren juwelen.

De huid maakt natuurlijke oliën aan, welke kunnen reageren met zilveren juwelen. Iedere huid is anders, het wil dus absoluut niet zeggen dat iedereen daar last krijgt. Door medicijngebruik, voeding, alcoholgebruik of zweet kan er eerder een reactie tussen huid en sieraad ontstaan. Er is niet één duidelijke oplossing tegen het zwart worden van zilveren juwelen, wel kun je zelf op een aantal dingen letten als je hier last van hebt:

 • Doe je zilveren juwelen af tijdens sporten, zwemmen of schoonmaken. Denk hierbij aan heftig transpireren, chloor en andere schoonmaakmiddelen.
 • Doe je zilveren juwelen ‘s nachts af en pas weer om nadat je make-up, parfum, haarspray, bodylotion of andere schoonheidsproducten hebt gebruikt.
 • Doe je zilveren juwelen in een juwelen doosje als je deze niet draagt, wel ééntje die je af kunt sluiten. Dit zorgt ervoor dat er zo min mogelijk zwavelhoudende stofjes bij kunnen komen.
 • Doe je zilveren juwelen af bij langdurige blootstelling aan de felle zon, hierdoor kunnen zilveren juwelen ook zwart worden.

Zilveren juwelen welke zwart zijn geworden kunnen goed opgepoetst worden met een zilverpoets doek. Soms geeft dit niet het gewenste resultaat. Neem dat altijd even contact met ons op, wij kunnen jouw sieraad vast en zeker weer laten schitteren.

Wij krijgen wel eens de vraag of de juwelen dan wel van écht zilver gemaakt zijn. Het antwoord is vrij simpel; juist bij zwart worden van zilveren juwelen, kun je ervan uit gaan dat het gemaakt is van écht zilver. Andere edelmetalen hebben namelijk een andere manier van oxideren of oxideren soms helemaal niet. Het zwart worden van zilveren juwelen komt bij alle zilvergehaltes voor, dus ook bij de .925 legering die wij bij DiamondsByMe gebruiken.

De perfecte trouwringen kiezen

U draagt uw trouwring voor de rest van uw leven. Het is dus zeker belangrijk genoeg aandacht te besteden aan het uitkiezen ervan, of het nu voor een eerste of tweede huwelijk is. Hoe gaat u te werk om de juiste trouwring te kopen? Opteert u voor een klassieke of meer moderne vormgeving? Hoe stemt u de trouwringen voor de man en vrouw op elkaar af? Er hoeft op zich geen groot verschil te zijn tussen de trouwring voor de vrouw en voor de man. We geven u tips om de perfecte trouwring te kopen en bekijken samen met u de verschillende mogelijkheden.

 • Begin op tijd met zoeken
 • Bepaal uw budget
 • Houd rekening met uw levensstijl
 • Houd rekening met het onderhoud
 • Soorten trouwringen
 • De vorm van uw trouwring
 • Welk edelmetaal kies ik?
 • De correcte maat van uw trouwring bepalen
 • Kopen we matchende trouwringen of niet?
 • Een trouwring op maat laten maken
 • Wat zijn de laatste trends voor trouwringen?
 • Aan welke hand draag ik mijn trouwring?

We weten allemaal dat wanneer we een bruiloft plannen, we een strak schema nodig hebben en een uitgebreide to-do-list. Daarom is het belangrijk om tijd te besparen waar mogelijk. Dat kan door bepaalde zaken direct online te bestellen, zonder zelf naar winkels te gaan. En daardoor heeft u ook nog keuze uit een veel groter assortiment. Één to-do in het bijzonder die net zo goed online geregeld kan worden als in een winkel: trouwringen.

Welke nieuwe trends zijn er in

Diamanten verlovingsringen mogen dan al jaar en dag een onmisbaar deel uitmaken van de huwelijkstraditie, ze blijven onderhevig aan trends en veranderingen. Hoewel bepaalde types ring zoals de solitaire verlovingsring wereldwijd zeer populair blijven, treden er toch modieuze variaties op. Welke trendy verlovingsring schuif ik in 2018 om mijn vinger?

Gouden munten aankopen

Bekijk onze grote collectie aan munten. Al meer dan 35 jaar dé specialist! Voor al uw munten bent u bij VerzamelaarsMarkt.nl aan het juist adres! Deskundige klantenservice. 35 jaar ervaring. Groot Assortiment. Ruim 10.000 producten. Snelle levering. Ruim 80 afhaallocaties.

Hublot| Horloge dames & heren | Haesevoets …

Hublot, exclusieve dameshorloges en herenhorloges van het Zwitserse topmerk. ✓Online te koop bij Juwelier Haesevoets. Wij bieden een schitterende selectie exclusieve dames- en herenhorloges van Hublot aan. Officiële dealer. Collectie hoogstaande horloges van Zwitserse makelij. Actueel design. Gepersonaliseerde look. 30 jaar vakmanschap. Exclusieve selectie komono horloges